Stor lokal fond støtter renovering af Jens Søndergaards Museum

9. december 2021

Forleden fik Lemvig Museums leder Mette Lund Andersen en mail fra Færch Fonden – en af Nordvestjyllands helt store fonde. Fonden har i de sidste par år støttet flere af Lemvig Museums udstillinger og projekter, og i mailen stod at Færchfondens bestyrelse havde besluttet at donere 150.000 kr. til renovering og synliggørelse af Jens Søndergaards Museum i Ferring.

Jens Søndergaards Museum er løbende blevet renoveret, men det barske klima ved havet slid på bygningen, og en del træværk, vinduer og døre trænger nu til udskiftning. Samtidig vil museet gerne skabe mere opmærksomhed omkring kunstnerens gamle sommerhus ved at opsætte nye skilte og fotostater. Samlet bliver det en større udskrivning, som er svær at rumme indenfor det årlige budget.
Lemvig Museum henvendte sig derfor til Færch Fonden og en række andre fonde, og det har vist sig at flere ønsker at støtte projektet. På nuværende tidspunkt har også Knud Højgaards fond meldt tilbage, at de vil give 50.000 kr. Desuden har Drost Fonden givet tilsagn om at støtte projektet.

Med disse flotte donationer er museet rigtig godt på vej med finansieringen af projektet, som efter planen skal udføres i det nye år.