Flyvholm Redningsstation

Et indblik i et stykke dramatisk Danmarkshistorie.

Når I står ved den grønmalede port med de karakteristiske korslagte Dannebrogsflag med havets buldren i baggrunden, så er det umuligt ikke at blive grebet af den dramatiske historie, der er forbundet med en af de første redningsstationer i Danmark. Flyvholm Redningsstation blev oprettet i 1847, og der var god brug for den på “Jernkysten”, som man dengang kaldte den jyske vestkyst i lodsbøgerne.

Mandskabet fra Flyvholm Redningsstation var over årene med til at redde mere end 700 mennesker fra druknedøden.

Jernkysten var notorisk kendt som et farligt sted at sejle, hvor mange skibe forliste. Mandskabet fra Flyvholm Redningsstation var over årene med til at redde mere end 700 mennesker fra druknedøden. Redningsfolkene var dødsforagtende mænd, der med livet som indsats, kastede sig i bølgerne for at redde andres liv. Det er det stykke Danmarkshistorie, I kan blive klogere på ved et besøg på den gamle redningsstation – en fascinerende oplevelse for hele familien.

Redningsstationen ligger lige inden havdiget mellem Langerhuse og Vrist, og inde i bygningen vil I kunne opleve den store redningsbåd med de lange årer og andet velbevaret materiel, som redningsfolkene brugte.

Besøgsadresse

Flyvholm Redningsstation
Flyvholmvej 31
7673 Harboøre

Flyvholm Redningsstation