Jens Søndergaards Museum

Jens Søndergaards Museum er for kunstelskere i alle aldre.

Jens Søndergaards Museum ligger yderst på skrænten ved Ferring by i et af Danmarks mest storslåede naturområder. Man kan godt forstå, at Jens Søndergaard faldt for dette sted, og det plejer vores gæster også at gøre, både børn og voksne. Jens Søndergaards Museum er et udflugtsmål for hele familien, hvor vi som supplement til kunstoplevelsen har sat tegnegrej frem mellem Søndergaards værker. Her kan I finde jeres indre kunstner frem og skabe jeres egne værker – måske med inspiration fra de malerier, der omgiver jer.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Jens Søndergaard følte, at han bedst kunne male ved havet, når man befinder sig i den dramatiske nordsønatur nær Bovbjerg Klint.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Jens Søndergaard følte, at han bedst kunne male ved havet, når man befinder sig i den dramatiske nordsønatur nær Bovbjerg Klint, og det er blandt andet den slags audiofortællinger du kan lytte til på museet. Det lille kunstmuseum med den storslåede udsigt rummer nogle af Jens Søndergaards hovedværker og en samling mindre kendte malerier og tegninger. Museet var i øvrigt Søndergaards sommerhus og ved hans død havde han testementeret det til den daværende Vandborg-Ferring kommune.

Når I er færdige med at gå på opdagelse i Jens Søndergaards liv og værker, så er det blot at gå ud og nyde det, der inspirerede Søndergaard allermest – havet.

Besøgsadresse

Jens Søndergaards Museum
Transvej 4, Ferring
7620 Lemvig

Jens Søndergaards Museum