For Børn

Oplevelser for hele familien i hjertet af Lemvig

Huset ’Vesterhus’ er opført i 1841, og har fungeret som pakhus, lade og tærskelo for en stor købmandsgård, der lå længere nede ad Vesterbjerg. Siden 1930’erne har bygningen fungeret som museum for egnen. Her er permanente og skiftende udstillinger, og vi gør meget ud af, at Lemvig Museum skal byde på oplevelser for alle aldre.

Der er mange krinkelkroge og trapper, som både større og mindre børn elsker at gå på opdagelse i. Hele familien kan hjælpes ad med at gå på Bogstavjagt, hvor I både lærer bogstaverne at kende og hører noget om nogle af de gamle ting. Eller tage en tur rundt og lede efter Morten Museumsmus, som gemmer sig rundt om i museets udstillinger.

Hele familien kan lægge sig under Stjernehimlen i Thøger Larsen-udstillingen og finde stjernebilleder som Karlsvognen og Orions Bælte

I kan slå jer ned i Bondestuen, hvor man kan male gamle bondemøbler og spille gammeldags spil. Eller hele familien kan lægge sig under Stjernehimlen i Thøger Larsen-udstillingen og finde stjernebilleder som Karlsvognen og Orions Bælte. Eller kigge på de planeter, som I bagefter kan gå ud og finde på Planetstien.

Rundt om i museet er der lavet forskellige børneaktiviteter, som passer til udstillingerne. I kan fx lege i hattebutikken eller lægge et kæmpestort puslespil med billeder fra Lemvig. Er vejret godt kan I også gå udenfor – ud i museets have, og i billetsalget kan I låne en legekurv med rekvisitter og beskrivelser af gamle lege.

Besøgsadresse

Lemvig Museum
Vestergade 44
7620 Lemvig

Lemvig Museum