Digterruten – i Thøger Larsens fodspor

Tag med på en vandring i Thøger Larsens fodspor

Når vi stemmer i til fællessang med ’Danmark, nu blunder den lyse nat’ og ’Du danske sommer, jeg elsker dig’, så er det Thøger Larsens lyrik om sommerlandskabet omkring Lemvig, der har tjent som inspiration. Og nu kan I gå digterruten og få serveret fortællinger om både Thøger Larsen og Lemvig, mens I får nogle kilometer i benene.

Ruten, der er 5,5 km, følger Planetstien i Lemvig. Digterruten om Thøger Larsen er del af et netværk af danske digterruter, som bliver indviet i sommeren 2021 og som er støttet af Nordea Fonden. Der er i alt 14 digterruter rundt om i landet, og i Lemvig er det naturligvis i Thøger Larsens lyriske fodspor I går.

På ruten er der ti lydfortællinger, der kan lyttes på telefonen ved hjælp af QR-koder.

På ruten er der ti lydfortællinger, der kan lyttes på telefonen ved hjælp af QR-koder. De er centreret omkring Thøger Larsens digtning og liv i Lemvig. Fortællingerne er skabt af Thøger Larsen- kendere, hvoraf de fleste bor eller har rødder i Lemvigegnen. På ruten får I både ny viden, og man bevæger sig i landskabet på samme tid.

’Digterruten’ er en hyldest til digteren Thøger Larsen og ikke mindst den natur omkring Lemvig, som, sammen med universet, har en afgørende plads i hans digterkunst.