Spørg museet

Lemvig Museum er et videnscenter. Vi har skuffer og skabe og hoveder fulde af viden om Lemvigegnen – og om mange andre ting. Og vi vil gerne dele med dig! Det gør vi selvfølgelig i vores udstillinger og udgivelser, men du kan også henvende sig til museet, hvis du har spørgsmål om egnens historie.

På Lemvig Museum har vi en række emner, som vi ved særligt meget om, fordi vi har samlet materiale ind, holdt foredrag eller skrevet om dem. Nogle emner har museet arbejdet med siden grundlæggelsen i 1931.

Vi har meget viden om Lemvigs og hele Lemvigegnens historie, om vestjysk særpræg, om livet langs kysten med fiskeri, strandinger og redningsvæsen, om det lokale kunstnerliv, om digteren Thøger Larsen, om landskab og kulturmiljø og om de mennesker, som har boet på egnen.
Prøv også at kigge videre på hjemmesiden, hvor vi har lagt en masse af vores viden op.

Museet har masser af materiale – fotografier, kort, gamle beskrivelser og erindringer, undersøgelsesrapporter, kopier af arkivmateriale fra Landsarkivet og Rigsarkivet. Og vi samler hele tiden mere.

Vi har skuffer og skabe og hoveder fulde af viden om Lemvigegnen – og om mange andre ting.

Museets arkivmateriale er ikke noget du normalt får at se, når du besøger museet i åbningstiden. Hvis du vil spørge om noget eller kigge i museets arkiver, er det bedst at sende en e-mail eller ringe til os i forvejen og forklare, hvad du er på jagt efter, og hvad du i forvejen har oplysninger om. Lemvigs Museums arkiv er bygget sådan op, at man ikke kan finde særligt meget materiale om enkeltpersoner eller slægter. Her skal man i første række henvende sig til Lemvigegnens Lokalhistoriske Arkiv på Lemvig Bibliotek eller ét af de mange sognearkiver i Lemvig Kommune.