Skulpturstien

En kunstnerisk vandring i Torvald Westergaards værker

Skulpturstien består af 54 af billedhuggeren Torvald Westergaards værker, og den begynder i Lemvig Museums smukke have. Når I er færdige i museets have, så fortsætter stien på den modsatte side af vejen over en lille græsplæne og følger derpå en sti, som går op til venstre langs med bakken.

Efter en kort spadseretur når I til en trappe, som går direkte op ad bakken. Halvvejs kan I tage en afstikker til højre op til et udsigtspunkt, hvorfra der er udsigt over hele byen og Lem Vig. Oppe på toppen ser I haven ved Lemvig og Omegns Valgmenighedskirke, og her finder I resten af skulpturerne på ruten. Skulpturstien er ikke mere end 4-500 meter lang, og det er en perfekt lille tur til at få rørt benene og samtidig stifte bekendtskab med Westergaards værker. Da ruten er ganske stejl anbefales den ikke til gangbesværede, men børn kan sagtens komme med og for dem vil det være en sjov udfordring at ”klatre” op ad de mange trapper og stejle stier.

Skulpturstien er ikke mere end 4-500 meter lang, og det er en perfekt lille tur til at få rørt benene og samtidig stifte bekendtskab med Westergaards værker.

I 1994 skænkede Thorvald Westergaards arvinger samlingen til Lemvig Museum, og med støtte fra Lemvig Kommune, Lemvig og Omegns Valgmenighed og Ny Carlsbergfondet blev Skulpturstien anlagt. Samlingen af skulpturer på Skulpturstien stammer fra en lang kunstnerisk karriere; de er lavet over 40 år fra 1940erne til 1980erne. Nogle af dem er naturalistiske, mens andre er lavet mere frit og har bevaret mere af stenens oprindelige overflade og karakter som en del af det kunstneriske udtryk.

Mere om