Nu åbner Lidenlund i børnehøjde

14. juni 2022

Lørdag d. 18. juni kl. 10.30 – 12.30  er der offentlig indvielse af Lidenlund i Børnehøjde. Det består af en ny oplevelsesrute for børn og børnefamilier, hvor de skal hjælpe Henning Gantriis med at finde sine figurer rundt omkring i Lemvig. Den nye “skattejagt” i Lemvig er bygget op omkring en historie, hvor opgaven er at hjælpe tegneren med at finde sine figurer fra Lidenlund. Præsten, borgmesteren og de andre kendte personager har fået en QR-kode. Når den bliver scannet, fortæller figuren en historie, der hjælper med at finde vejen videre. Undervejs løses små opgaver, der giver adgang til en skat. På indvielsesdagen er der små ekstraoplevelser ved flere af posterne.

Og ikke nok med det. På Lemvig Museum er Lidenlunds Torv nu blevet bygget op i børnehøjde, og der er åbent for leg i byens små huse. I Lidenlund har tiden, næsten, stået stille siden dengang Henning Gantriis begyndte at tegne serien, og derfor har byen en rigtig telefoncentral, som man skal ringe til og blive omstillet, hvis man vil snakke med andre i byens huse. Byen har også en avis, et posthus og en politistation med arrest. I tøjbutikken kan man ”købe” en politiuniform, en præstekjole og stilfuldt tøj, så man er passende klædt på til et besøg i de andre huse på Torvet. Her er ting fra 1950 – og 60erne, som kan give gode snakke mellem generationer.

I anledning af at Lidenlund nu også er for børn, har Ida Gantriis skabt en ny tegneseriebog, som bygger på både hendes egne og Henning Gantriis´ tegninger. Den udkommer i løbet af sommeren og kan allerede nu forudbestilles gennem vores webshop.

Foto: Ida Gantriis sammen med to af rutens figurer og projektleder Lars Mathiesen. Fotograf: Jens Bach