Din skov – min skov

9. december 2021

Din skov – min skov
Ny museumsformidling i Klosterheden

Du kender sikkert Møllesøen og har måske gået ture i bæverens fodspor. Måske har du siddet på en træstub med en kop kaffe og lyttet til spættens hakken et sted i Klosterheden. Og det kan endda være, at du er en af de heldige, der har set en af skovens ulve. Uanset hvad så har de fleste vestjyder et forhold til Klosterheden, og nu vil Lemvig Museum hjælpe både lokale og besøgende med at lære skoven endnu bedre at kende.
”Vi har allieret os med billedkunstner Misja Thirslund Krenchel og lavet en lidt alternativ folder til Klosterheden, som er en mere poetisk og filosofisk tilgang til at gå på opdagelse i skoven”, fortæller museumsleder Mette Lund Andersen fra Lemvig Museum.

Folderen er en del af et formidlingsprojekt af Lemvig Museums forskningsprojekt om Klosterheden, som har navnet ’Din skov- Min skov’. Og udover den har Misja Thirslund Krenchel lavet 15 cementtavler med citater fra nogen af de skovbrugere, som museet har interviewet.
” Vores ide er at formidle på en lidt anderledes måde end de mere traditionelle museumsmetoder.
Det resultat vi forsøger at få frem med folderen er, at der er mange versioner af skoven. Der er den mangeartede skov med mange slags planter og dyr der sameksisterer. Der er den fortryllende skov, hvor man kan opleve magiske øjeblikke. Der er den ”farlige” skov, hvor man kan blive væk i lange lige rækker af træer, og hvor man måske møder ulven. Der er mindernes skov, hvor man tog på skovtur med sin familie med barn eller lærte at plukke kantareller”, uddyber Mette Lund Andersen.

Tavlerne er stillet op langs tre ruter i skoven. Kort og foldere kan ses ved Møllesøen, Risbæk gl. skole og ved P-pladsen på Staldhøjevej. Udover formidlingen i skoven har Lemvig Museum planer om at skrive to videnskabelige artikler, hvoraf den ene er udgivet og den anden er under udarbejdelse.

For interview kontakt da Mette Lund Andersen på Tlf. Nr: 22381418