Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

Lidenlund

Viden om

Et museum er et videnscenter. Vi har skuffer og skabe og hoveder fulde af viden om Lemvigegnen – og om mange andre ting.

På Lemvig Museum har vi en række emner, som vi ved særligt meget om, fordi vi har samlet materiale ind om det, holdt aftenskolekurser og foredrag om det, eller fordi vi har lavet nye undersøgelser om det. Nogle emner har museet arbejdet med i 75 år, siden grundlæggelsen i 1931. Vi har meget viden om Lemvigs og hele Lemvigegnens historie, om vestjysk særpræg, om livet langs kysten med fiskeri, strandinger og redningsvæsen, om det lokale kunstnerliv, om digteren Thøger Larsen, om landskab og kulturmiljø, om bygningsbevaring og om de mennesker, som har boet på egnen. Museet har masser af materiale, som ligger i arkivskuffer og skabe – fotografier, kort, gamle beskrivelser og erindringer, undersøgelsesrapporter, kopier af arkivmateriale fra Landsarkivet og Rigsarkivet. Og vi skaffer hele tiden mere.

Museerne i Danmark har et godt netværk, og vi har altid muligheder for at hente hjælp hos kollegaer rundt i landet, hvis vi ikke selv kan svare på henvendelser. Museets arkivmateriale er ikke noget man får at se, fordi man besøger museet i åbningstiden. Hvis man vil spørge om noget eller kigge i museets arkiver, er det bedst at sende en e-mail eller skrive et brev. Man må også gerne ringe i museets kontortid. Prøv også at kigge videre på hjemmesiden – vi lægger løbende ny viden ind. Hvis man vil have materiale taget frem, kan man aftale en særlig tid. Hvis man vil have kopier af materiale, kan der blive tale om et gebyr.

Hvis du vil læse lidt mere om Lemvigs historie og museets Lemvig-udstilling så klik her: Lemvigs historie