Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

Lemvig museums udstillinger

Udstillinger

Lemvig Museum er som en kinesisk æske med mange rum, der hver har en historie at fortælle. Der er noget at opleve for hele familien, både voksne og børn.

Hvad kan man så se?

Lemvigs bys historie bliver belyst i en permanent udstilling og i øvrigt kan man gå på opdagelse i tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, der har Lemvig som model. Her på hjemmesiden kan man også se gamle billeder fra Lemvig i vores fotoarkiv.
Der er en udstilling om de velstående kvægbønder og deres forbindelse med verden omkring Nordsøen. Som kontrast hertil finder man en udstilling om en fattig hedehusmand, Peder Lykke, og hans liv som fisker og hornskemager.
Fra Vesterhavskysten stammer en række minder om dramatiske skibsforlis og om redningsvæsenets historie. Lemvigegnens historie fra oldtid til nutid er skildret i en udstilling med farvestrålende billeder, lavet af en 4. klasse fra en lokal skole.
Maleren Niels Bjerre levede på Lemvigegnen i tiden omkring 1900, hvor mange ting forandrede sig på Lemvigegnen. Kysten blev sikret med høfder, telefonlinjer og master sat op, Thyborøn Havn blev anlagt. Og samtidig rullede de religiøse vækkelser over egnen. Det kan man se i udstillingen.
Man kan også bevæge sig ud i Universet i udstillingen ”En digter under stjerner”, der handler om digteren og astronomen Thøger Larsen. Her findes også hans arbejdsværelse fra hans hus i Lemvig. Det er et godt udgangspunkt for en tur ud ad Planetstien.

I museets have kan man se en samling fine skulpturer af billedhuggeren Torvald Westergaard, Lemvig. Herfra kan man gå videre ud på Skulpturstien.