Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

Spørgsmål og svar

Sjove spørgsmål og svar

Der kommer ofte nogle sjove spørgsmål, når museet har børn på besøg. På denne side vil vi gengive nogle af disse og siden vil løbende blive redigeret, når vi støder på nye spørgsmål.

Har I nogle sørøverting?

Nej, det har vi desværre ikke. For det var ikke sørøver, der sejlede langs den jyske vestkyst. Men en gammel skrønne fortæller at langs med kysten var der folk der red op og ned i klitterne med lygter, så det ude fra havet så ud som om, der sejlede et skib længere inde. Og skrønnen fortæller envidere, at skibene trak længere ind mod kysten, end de burde gøre og gik på grund. Så kunne de der red oppe på land røve fra skibet og søfolkene. Det er blot en gammel historie, som er opstået af folks fantasi, det er ikke spor sandfærdigt.

Har H.C. Andersen boet her?

H.C. Andersen har ikke boet her. Men man mener, at han har overnattet her i Lemvig. Ikke ret langt fra museet, nemlig i det hus hvor slagter Mortensen idag har sin forretning. Det har været en gæstgivergård, altså en slags kro, hvor rejsende kunne bo og overnatte. Men vi ved også, at H.C. Andersen har boet 14 dage på herregården Nr.Vosborg, der ligger mellem Vemb og Ulfborg.

Er der spøgelser på museet, for det lugter så gammelt?

Ja, der er jo mange gamle ting i huset, så måske lugter der nok lidt "gammelt". Men spøgelser nej det har vi ikke. Men på herregårdene her på egnen, er der forskellige myter om hvide eller blå damer der går igen og hovedløse hunde, der bor under voldgravens bro. Men vi har ikke mødt nogen her i huset.

Hvor har I en dinosaurus?

Vi har desværre ikke en dinosaurus stående. Det nærmeste vi kan komme er vores Oltidsudstilling. En udstilling som en 4. klasse fra Christinelyst har hjulpet til med at lave. Udstillingen omhandler perioden fra lige efter istiden og til nutiden. Hovedvægten er lagt på oldtiden, nemlig stenalderen, bronzealderen og jernalderen. Altså ca. 13.000 f. Kr. og til 750 e. Kr. I udstillingen er der forskellige fine fund fra Lemvig egnen, blandt andet fra stenalderbopladser på Vinkelhage og Gjellerode. Her er der knogler af de dyr som jægere og fiskere fangede langs Limfjordens kyst.