Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

Museets internationale samarbejde

Lemvig Museum har ingen faste internationale samarbejdspartnere, men har gennem årene deltaget i en række internationale projekter:

2012-14 Lemvig Museum er via Jens Søndergaards Museum med i et europæisk forum for kunst i Europas udkantsområder. Her er deltagere fra Frankrig, Spanien, Italien, Egypten, Sverige og Norge.  Som en del af projektet deltager museet i udvekslingsseminarer på Lemvigegnen (2013) og i Frankrig (2014).

Fra 2006 til i dag har museet fortsat sit samarbejde med museer og privatpersoner i Finland og Rusland omkring fregatten Alexander Nevskij. Museets leder var i 2010 i Skt. Petersborg og fortælle om museets samling og formidling af fregattens historie på en konference om maritim kultur. Under dette besøg blev der etableret forbindelser til flådemuseet i Skt. Petersborg og til Forum Marinum i Åbo, som også arbejder med finsk-russisk maritim historie. Lemvig Museum har desuden i 2013 publiceret en artikel om Alexander Nevskij samlingen og udstillingen i et russisk tidsskrift for maritim historie. Se artiklen her.

2005-2006 havde museet et nært samarbejde med Den russiske Ambassade i København og med en række privatpersoner og arkiver i Finland omkring forarbejdet med udstillingen om den russiske fregat "Alexander Nevskij". Gennem disse forbindelser lykkedes det museet at skaffe store mængder arkivmateriale, som det ellers ville have været vanskeligt eller umuligt at få adgang til. Det lykkedes også at opspore efterkommere af fregattens finske kaptajn, Oscar von Kræmer.

2005-2006 deltog museet i Nortrail-projektet, et vandresti-projekt i landene omkring Nordsøen. Her har museet bidraget med tekster og billeder til en international database. Hovedtemaet har her været kulturmiljøer, der knytter sig til det klassiske vestjyske kvægopdræt. Museet har desuden deltaget i et Nortrailseminar i Lindesnes med fyrtårn som tema med henblik på etableringen af et International Cultural Network on Lighthouses. I seminaret deltog folk fra Danmark, Norge, Skotland, Holland og Sverige.