De fleste i bedsteforældregenerationen kender tegneserien ’Livets gang i Lidenlund’, og nu har Lemvig Museum skabt et nyt udflugtsmål, der skal åbne Gantriis’ finurlige verden for de yngre kulturbrugere. Hvis finansieringen bliver fundet, så åbner den nye attraktion i det nye år.
’Lidenlund i Børnehøjde’ – sådan kalder Lemvig Museum det nye udflugtsmål de har på tegnebrættet, hvor omdrejningspunktet er at invitere børnefamilier ind i Lidenlunds univers på en ny og anderledes måde. Projektet er allerede blevet støttet af store fonde som Nordea, Færch og Augustinus og mangler nu ’kun’ 100.000 kroner for at blive en realitet.
”De sidste penge håber vi på at kunne skaffe gennem crowdfunding-ordningen ”Støt Lemvigegnen”. På hjemmesiden www.støt-lemvigegnen.dk kan man købe forskellige pakker og bidrage til at projektet realiseres. Der er pakker for både den lille private pengepung og den store virksomheds”, fortæller projektets tovholder, museumsformidler Lars Mathiesen.
Hvis finansieringen falder på plads, så skal ruten efter planen indvies til turistsæsonen 2022. Her vil det være fire år siden ruten ”I Gantriis fodspor” blev indviet i forbindelse med Gantriisjubilæet i 2018. Ruten bliver brugt af mange hvert år, og museet vil nu gerne tilføje en yderlig dimension, så Gantriis’ humoristiske verden kommer i ”børnehøjde”. Men først skal økonomien altså helt på plads.
”Vi håber på, at mange virksomheder og private vil bakke op om dette projekt, og at det vil blive til glæde for børnefamilierne og gavn for byens kulturinstitutioner og handelsliv i årene fremover,” slutter Lars Mathiesen.
FAKTA OM LIDENLUND I BØRNEHØJDE
- Attraktionen består af en rute med syv poster i Lemvigs midtby. Ved hver post skal børnene sammen med deres voksne løse en lille opgave. Ruten tilrettelægges som en historie, hvor børnene hjælper med at løse et Lidenlund-mysterium.
- Posterne er syv af de kendte figurer fra Lidenlund. De bliver skåret ud i tykke stålplader, som galvaniseres og sortlakeres, så de kan tåle det barske vestjyske klima.
- Figurerne placeres på steder, hvor børnefamilier i forvejen færdes – hvor de kan lege eller opleve og skabe kultur. Det er Havnen, Tante Andante, Lemvig Musikskole, Lemvig Bibliotek, Lemvig Biohus, Kirketorvet, hvor der om sommeren er legeområde samt ved Lemvig Museum.