Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

Bogstavleg på Lemvig museum

Aktiviteter for børn

I flere af museets udstillinger er der aktiviteter, hvor børn og voksne kan hygge sig sammen og gennem leg og spil få viden om udstillingerne og lokalhistorien.

Bogstavleg
Find alfabetet på Lemvig Museum – det er et tilbud til alle børn, der lige er begyndt at lære at læse. Rundt omkring i museets udstillinger hænger hele alfabetet i nærheden af en ting, som begynder med lige netop dette bogstav. Med sig på turen rundt har man en mappe med et ark til hvert bogstav, og dér kan man læse en lille historie, der fortæller om tingene.

Musejagt
Morten Museumsmus har været rundt på museet. De mindste børn kan gå på jagt efter de steder han har været og sammen med de voksne snakke om udstillingerne.

Hattebutikken
I udstillingen om handelslivet i Lemvig kan børn og voksne kan lege i hattebutikken. Den er lavet med afsæt i Wahlstrøms modistforretning i Lemvig, der i dag er flyttet til Den Gamle By i Århus.

Puslespil og kortlære
I museets Lemvigudstilling findes der et stort puslespil med et kort af Lemvig fra 1902. Her kan man gå på opdagelse i det gamle Lemvig og finde epidemihuset, fattiggården, toldboden mm.

Tegn med Gantriis
Tegneren Henning Gantriis skabte tegneserien Livets gang i Lidenlund, som var inspireret af livet i Lemvig. Udstillingen rummer en lang række af hans tegneseriestriber og børn og voksne kan lave deres egne tegneseriestriber.

Udgravning
I museets oldtidsudstilling kan man lege arkæolog. Med spartel og pensel udgraves med forsigtighed ting fra forskellige tider. Bag efter kan man prøve at finde ud af, hvornår tingene er fra, ved at sammenligne med de udstillede genstande.