Byvandring – Arkitekturens dag

Tidspunkt
02.10.2023
17:00 - 18:30


Bæredygtige byer og lokalsamfund

På Arkitekturens Dag, 2. oktober, inviterer Biohuset, Lemvig Frivilligcenter og Hotel Lidenlund indenfor sammen med Lemvig Museum.

Her kan interesserede høre arkitekternes og idemagernes visioner for omdannelserne og Lemvig Museums fortælling om flere af Lemvigs markante bygninger og stedernes kulturhistorie. Turen er arrangeret af Lemvig Kommune.

Arkitekturen og den lokale byudvikling er for alvor kommet på dagsordenen, også i Lemvig. I år sætter Arkitekturens Dag fokus på Verdensmålene – med særligt fokus på nr. 11: ‘Bæredygtige byer og lokalsamfund’, hvor arkitektur og planlægning bl.a. kan bidrage til bæredygtig udvikling ved at sikre kommunens langsigtede attraktivitet overfor både indbyggere, virksomheder og turister.

Gennem bevaring og udvikling af kulturarven til gavn for den lokale sammenhængskraft og identitet og ved at skabe inkluderende byrum og mødesteder hylder Frivilligcenter Lemvig, Hotel Lidenlund og Biohuset gennem deres omdannelser, de lokale fællesskaber og den fælles historie – alt sammen til gavn for både borgere og besøgende.

Arkitekturens Dag er derfor ikke blot en hyldest til arkitekturen og planlægning, men er også en hyldest til det gode liv.

“Bæredygtige byer og lokalsamfund” i arkitekturen

På rundvisningen kan du kan blandt andre møde Mette Lund Andersen, leder af Lemvig Museum. Hun fortæller om de udvalgte bygningernes kulturhistorie.

– Jeg glæder mig til at vise nogle af byens markante bygninger frem. De rummer også spændende fortællinger om de mennesker, som har levet her før os, siger Mette Lund Andersen.

Rundvisningen begynder kl. 17.00 fra Biohuset, Bredgade 17, 7620 Lemvig. Alle er velkomne, og det er gratis. Rundvisningen, der forventes at vare ca. 1,5 time, afsluttes på Hotel Lidenlund, hvor Lemvig Kommune er vært ved en lille forfriskning.

Tilmelding skal ske på teknik@lemvig.dk eller på tlf. 9663 1106 senest fredag d. 29.9.23 kl. 12.00

Hvor:
Biohuset
Bredgade 17
7620 Lemvig