Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

Alexander Nevskijs rat

Alexander Nevskij udstillingen - for børn

Er Alexander Nevskij-udstillingen overhovedet noget for børn?
Det ved vi ikke – prøv det!


Alexander Nevskij-udstillingen er en del af Kystcentret Thyborøn. Kystcentret er et oplevelsescenter med mange tilbud til børn og voksne, der vil vide mere om kystens natur eller prøve sig frem med de kræfter, som er med til at forme landets kyster. Alexander Nevskij-udstillingen fortæller om havets kræfter ligesom resten af Kystcentret. Udstillingen er en afdeling af Lemvig Museum, så her er man altså på museum. Tingene i udstillingen er langt over 100 år gamle, og derfor skal man helst ikke røre ved dem – i modsætning til tingene ude i Kystcentrets udstilling.

Med oplevelsescenter og museum i samme bygning er der lige ved siden af hinanden nogle meget forskellige muligheder – for store og små børn, for børnebørn og bedsteforældre, for dem der gerne vil vide noget om kystens dramatiske kulturhistorie, og for dem der gerne vil forstå naturens kræfter, for dem der gerne vil opleve tingene ved at prøve dem – og for dem der hellere vil kigge og læse.
Det betyder, at man kan bruge rigtig lang tid sammen eller hver for sig – der er noget for enhver.

Alexander Nevskij-udstillingen er lavet for voksne besøgende. Hvis børn skal få rigtig meget ud af det, kræver der nok, at der er nogen til at fortælle – enten det er forældre eller bedsteforældre, en lærer eller en guide. Til gengæld er der masser at kigge på og prøve for børn ude i Kystcentret, mens de voksne går en tur i Alexander Nevskij-udstillingen.
Hvis man har lyst til at besøge Alexander Nevskij-udstillingen med børn, vil det være en god idé at begynde turen ved Alexander Nevskijs store anker, som står på Thyborøn Havn. Så har man en god målestok for skibets størrelse. Det samme får man, når man drejer på skibets store rat, som står i udstillingen.

Vi gør opmærksom på, at der er mange andre spændende ting at se på i Thyborøn, når man har taget turen derud:
Først og fremmest resten af Kystcentret, men også Jyllandsakvariet, De røde Barakker, Sneglehuset, havnemiljøet med fiskekuttere og lystsejlere og med det store anker fra Alexander Nevskij – og så er der en rigtig fin badestrand med hvidt sand og udsigt over Thyborøn Kanal. Man kan sagtens få en hel dag til at gå i Thyborøn, også med børn.