Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

Aktuelt - Udstillinger

LEMVIG FORTÆLLER - en udendørs fotoudstilling i Tobaksgården
30. juni - 31. august 2021

Lemvig Museum har gravet nogle af de bedste fotografier fra Lemvig frem fra arkiverne. Udstilling handler om livet i Lemvig i den første halvdel af 1900-tallet. Se den i gården bag Vestergade 15.
30. juni - 31. august.

I anledningen af udstillingen er der udskrevet en fortokonkurrence.

Din skov – min skov // Postkort fra Klosterheden

Lemvig Museum er i gang med et projekt, som handler om hvad Klosterheden betyder for mennesker i Lemvig og omegn. Derfor har vi inviteret skovens brugere til at sende et ”postkort” fra Klosterheden.
I den lille særudstilling kan du se nogle af de bidrag vi allerede har fået ind, og du har også mulighed for selv at deltage med dit bidrag i udstillingen eller sende os et postkort – Vi har brug for din hjælp!

Særudstilling "Nevskij i privat eje"

Srudstillingen handler om ting fra fregatten Alexander Nevskij, som i dag findes i privat eje. Alexander Nevskijs stranding er en ud af mange her på kysten, men den er den mest spektakulære og har i eftertiden fået en næsten mytisk karakter. Ombord på den russiske fregat var 724 mand – og blandt dem ingen mindre end den russiske kejsers søn, storfyrst Alexej. Fregatten var et imponerende stort skib, som var luksuriøst udstyret med elegante møbler og fin porcelæn. I tiden efter strandingen blev inventar, møbler, service, sejl, tovværk, kobberbolte og meget mere bjerget fra skibet og solgt på auktioner og er i dag spredt for alle vinde.