Lemvig

Vinterferiearrangementer på Lemvig Museum

I år har Lemvig Museum et spændende program for både børn og voksne.
Mandag - fredag kl. 14 er der rundvisning: Tingene fortæller. Kom med på en kort rundtur i museet, hvor guiden fortæller om udvalgte ting i udstillingerne. Gratis når entreen er betalt. Børn og unge under 18 år: gratis

Mandag 14. feb kl. 11-12
Liv i Lidenlund

Skab sjove små tegnefilm med Lidenlunds figurer. En sjov og anderledes ferieaktivitet for børn og deres forældre eller bedsteforældre.

Tirsdag 15. feb kl. 11-12
Liv i Lidenlund

Onsdag 16. feb kl. 11-12
Kom med på museumssafari
Rundt omkring på Lemvig Museum gemmer sig billeder og figurer af mange forskellige dyr. Vi går på jagt efter dyrene og hører historier om dem undervejs.

Torsdag 17. feb kl. 11 – 12
Hornskeværksted for børn og voksne

Lav din egen hornske. Det er en rigtig hyggelig aktivitet for hele familien. Undervejs fortælles historien om, hvorfor hornskemageri er specielt for Lemvigegnen.
Materialepris: 30 kr.

Torsdag d. 17. feb kl. 14
Rundvisning: Kold krig og bunkerrotter

I Lemvigs gamle beredskabsbunker ved Christinelystskolen kan I leve jer tilbage til dengang frygten for atomkrigen altid lurede.  Bunkeren står fuldstændig intakt og er en tidslomme fra den kolde krig. På rundvisningen fortæller vi om, hvordan bunkeren blev brugt, og hvad de lokale myndigheder skulle gøre i tilfælde af krig, en atombombesprængning eller en anden katastrofe.
Pris: 60 kr. Tilmelding til bogholderi@lemvigmuseum.dk eller tlf.: 97 82 00 25

Fredag 18. feb kl. 11 – 12
Hornskeværksted for børn og voksne

Materialepris: 30 kr.

"Viden og wienerbrød"

Museets nye formiddagscafé, hvor vi over en kop kaffe med brød, vil fortælle nogle af de mange gode historier, museet gemmer på. Emnerne for de første fire gange er badehoteller, oversvømmelser, Romlejren og sølvtøj fra gemmerne. Se programmet her.
OBS - Der er kun ledige pladser på fortællingen om "Sølv fra gemmerne" 31. marts, da de andre er overtegnede.

Lemvig Museum skaber ny oplevelsesrute for børn

I 2022 vil Lemvig Museum lave en ny oplevelsesrute for børn og børnefamilier. Vi kalder den for "Lidenlund i Børnehøjde” og den er et af flere nye formidlingstiltag med afsæt i Lidenlund. Vi har fået støtte fra en række fonde og nærmer os målet. Du kan hjælpe os med at nå det sidste stykke ved at købe en af de tre pakker.
Læs mere om projektet og se billeder her
Se hvordan du kan støtte projektet på www.støt-lemvigegnen.dk

Lidenlunds stopmotion-værksted

Lemvig Museum har i samarbejde med Animationsskolen i Viborg udviklet et værksted, hvor man bruger figurer fra tegneserien Livets gang i Lidenlund. Museet tilbyder skoler og grupper, at de kan få et kursus i at bruge dette. Man kan også prøve på egen hånd og hente vejledning og materiale som zip-fil.
Lidenlunds stopmotion-værksted er blevet til med støtte fra Nordea Fonden og Færch Fonden.

Aktiviteter for børnefamilier

På Lemvig Museum er der gode og sjove aktiviteter for børnefamilier. Blandt andet en række aktivitetsstationer i museets udstillinger, som giver leg og samvær med afsæt udstillingernes temaer.

Skab din egen stop motion tegnefilm

Med støtte fra Nordea-fonden og Færchfonden har museet etableret et animationsværksted, hvor de besøgende selv kan lave små animationsfilm. Udgangspunktet er den kendte tegneserie Livets gang i Lidenlund, som tegneren Henning Gantriis skabte til Politiken med afsæt i barndomsbyen Lemvig. Børnefamilier, børn med bedsteforældre, unge og andre kan prøve kræfter med tegnefilmmediet på egen hånd i museets åbningstid.

Romlejren 1945-48

I starten af maj i år var det 75 år siden, at Tyskland kapitulerede og Danmark atter var frit. Men krigens følger var stadig at mærke. På Lemvigegenen blev der i tiden efter befrielsen etaberet en lejr for tyske flygtninge. Læs en lille artikel om Romlejren her.

Nedenfor kan du se tre små film, hvor museumsinspektør Inger Bjørn Knudsen svarer på spørgsmål om Romlejren:
Film 1 handler om etablering af lejren og de tyske flygtninge
Film 2 handler om hvordan lejren fungerede
Film 3 handler om hvad der blev af de tyske flygtninge efter Romlejren lukkede

Genforeningen og pandemi

I år er det 100 år siden at Sønderjylland stemte sig hjem til Danmark. Digteren Thøger Larsen skrev digtet ”Dens store vår” i anledningen af genforeningsafstemningen. I digtet fornemmer man glæden over afstemningsresultatet, men også et vemod over den spanske syge – en pandemi, som på to år havde taget livet af 50 millioner mennesker. Her kan du læse artiklen "Saa langt vort Sprog kan klinge" om digtet og dets baggrund.
Mange af Thøger Larsens digte er der gennem tiden sat en eller flere melodier til, men ikke digtet ”Den store vår”. Museets bogholder Niels Larsen, der også er konservatorieuddannet, har rådet bod på det.
Her er et link til et nodeblad og til Niels Larsens fremførelse af sangen en forårsdag i museets have.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook