Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

Det er for børn

For børn

De fleste børn kan godt lide at besøge Lemvig Museum. Der er mange krinkelkroge og trapper, så man kan gå på opdagelse. Hele familien kan hjælpes ad med at gå på Bogstavjagt, hvor man både lærer bogstaverne at kende og hører noget om nogle af de gamle ting. Eller tage en tur rundt og lede efter Morten Museumsmus, som gemmer sig rundt om i museets udstillinger.

Man kan slå sig ned i Bondestuen, hvor man kan male gamle bondemøbler, spille gammeldags spil eller tage det sovende svøbelsesbarn op af vuggen og klæde det af og på. Man kan lægge sig under Stjernehimlen i Thøger Larsen-udstillingen og finde stjernebilleder som Karlsvognen og Orions Bælte – eller kigge på de planeter, som man bagefter kan gå ud og finde på Planetstien. Man kan gå på opdagelse i Oldtidsudstillingen, hvor børn i 4. klasse har malet de flotte vægmalerier, og hvor der både er flotte stenøkser og et hestekranie i en gammel jerngryde.

Rundt om i museet er der lavet forskellige børneaktiviteter, som passer til udstillingerne. Man kan fx lege i hattebutikken eller lægge et kæmpestort puslespil med billeder fra Lemvig.

Man kan også gå udenfor – ud i museets have, og i billetsalget kan man låne en legekurv med rekvisitter og beskrivelser af gamle lege. Man kan også tage ud på tur med madpakke på nogle af museets turforslag for børnefamilier. Man må gerne have madpakker med på Lemvig Museum. Hvis det er godt vejr, kan man spise ude i haven. Hvis det er dårligt vejr, kan man sidde inde. Man skal bare lige give besked i skranken, når man kommer. Og husk! Der er gratis adgang for børn og unge helt op til den dag de fylder 18 år.