Aktuelt - Udstillinger

Særudstilling - tegneren Henning Gantriis 100 år

Lemvig Museum har i 2018 en særudstilling om tegneren Henning Gantriis, der bl.a. tegnede den kendte tegneseriestribe "Livets gang I Lidenlund". Henning Gantriis blev født i Lemvig i 1918 og døde i 1989. Inspireret af sin barndomsby skabte han den kendte tegneseriestribe, som siden 1953 har været bragt i en række aviser. Ud over denne elskede stribe, tegnede han til en række satire- og ugeblade, både i Danmark og i udlandet. Udstillingen viser eksempler på hans store og bredtfavnende produktion og fortæller om de inspirationskilder, der lå til grund.

Særudstilling "Nevskij i privat eje"

Den 25. september 2018 var det 150 år siden, at den store russiske orlogsfregat Alexander Nevskij forliste udfor Harboøre Tange. I den anledning har museet lavet en lille særudstilling, som handler om ting fra fregatten som i ddag findes i privat eje.
Alexander Nevskijs stranding er en ud af mange her på kysten, men den er den mest spektakulære og har i eftertiden fået en næsten mytisk karakter. Ombord på den russiske fregat var 724 mand – og blandt dem ingen mindre end den russiske kejsers søn, storfyrst Alexej. Fregatten var et imponerende stort skib, som var luksuriøst udstyret med elegante møbler og fin porcelæn. I tiden efter strandingen blev inventar, møbler, service, sejl, tovværk, kobberbolte og meget mere bjerget fra skibet og solgt på auktioner og er i dag spredt for alle vinde.