Aktuelt - Foredrag

Folkeuniversitetet i Lemvig

22. februar: ”Fra Lidenlund til Manga” foredrag .v Morten Thorning, Centerchef The Animation Workshop, VIA på Lemvig Museum kl. 19.30

”Der går en lige linie fra Livets Gang i Lidenlund over The Animation Workshop til den største tegneserieskaber i verden; Osamu Tezuka.”
Centerchef Morten Thorning beretter om, hvordan tegneserien af Henning Gantriis inspirerede ham selv og andre unge til at skabe The Animation Workshop i slutningen af 80’erne. Dette medførte en heftig global rejseaktivitet og førte bl.a. Morten til Tokyo i år 2000 hvor han stiftede bekendtskab med den store japanske tegneserieskaber Osamu Tezuka, faderen til de japanske genrer Anime og Manga.
I dag er The Animation Workshop med til at sætte dagsordenen for det digitale visuelle Danmark, både når det drejer sig om animerede kulturelle oplevelser, kreative uddannelser og spændende udviklingsprojekter der skal udvide forretnings- og formidlingsområderne for animation og tegneserier.
Man kan glæde sig til et engageret og indsigtsfuldt foredrag af en af dem, der har haft stor betydning for dansk animations fremtrædende rolle globalt.
Foredraget er en del af fejringen af tegneren Henning Gantriis, der i år ville være blevet 100 år og arrangeres fa Lemvig Museum og Folkeuniversitet i Lemvig.

6. juni: ”D-dagen 6. juni 1944 i Caen i Normandiet” foredrag v. tidligere lektor og foredragsholder Jean-Pierre Jacques André Robert Mabire. Foredraget finder sted på Lemvig Museum kl. 19.30

17. november: ”Landbokultur”, seminar med forfatter Knud Sørensen, professor emeritus Viggo Mortensen, professor emeritus Ove Korsgaard og litterat Anders Thyrring Andersen på Lemvig Museum kl. 9.30 – 16.30, tilmelding til lm@lemvigmuseum.dk pris 250,- inkl. forplejning v. Slagter Mortensen.

Se hele Folkeuniversitets program for 2018

Se mere på Facebook eller Folkeuniversitets Komitestyrelses hjemmeside.