Lemvig

Fotokonkurrence - Tag sommerens bedste billede og vind flotte præmier

Lemvig Museum inviterer sammen med Hotel Lidenlund, Lemvig Folkeblad og Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme alle lokale og turister til at deltage i en konkurrence på instagram. Vi opfordrer dig til at dele historier om Lemvig by gennem dit kamera og smartphone. Gå på jagt efter BILLEDET, der fortæller om Lemvig i sommeren 2021. Del det under hashtagget #lemvigfortaeller
Konkurrencen er udskrevet i anledning af udstillingen LEMVIG FORTÆLLER. Udstillingen kan ses frem til 31. august. Fotokonkurrencen løber i samme periode. Herefter udvælges de ti bedste, som der efterfølgende vil være en åben afstemning om via Lemvig Folkeblads hjemmeside.
Vilkår: For at deltage i konkurrencen skal du bruge ovenstående hashtag og følge både Lemvig Museum og Hotel Lidenlund på Instagram. Du kan bruge hashtagget på så mange billeder, du vil frem til og med 31. august 2021. Du skal have en åben profil på instagram, for at vi kan se dine billeder og måske udvælge et af dem som vinder. Ved deltagelse under #lemvigfortæller giver du lov til, at dit billede bliver bragt på sociale medier, aviser mv. uden beregning.
Er du en af de heldige vindere, vil det blive annonceret på Lemvig Museums Instagramprofil og Facebook, samt på folkebladetlemvig.dk. Du vil desuden få direkte besked.

1. præmie – Overnatning for to på Hotel Lidenlund med morgenmad og frokost samt to billetter til Lemvig Museum
2. præmie – Gavekort på 500 kr. fra Lemvig-Thyborøn Handel og Turisme samt to billetter til Lemvig Museum
3. præmie – Familiespillet Jernkystens Helte og bogen Jernkysten samt to billetter til Lemvig Museum

K7 – Syv dages kultur for unge

Er du mellem 18-27 år gammel? Så kan du fra mandag d. 13. september til søndag d. 19. september 2021 få gratis adgang til 111 museer over hele landet - blandt andet Jens Søndergards Museum. Det eneste, du skal gøre, er at troppe op på museet eller udstillingsstedet og medbringe billed-id.

VIND ÅRSKORT TIL DIG OG SYV AF DINE VENNER
111 museer giver gratis adgang – hvor mange kan du nå at besøge? Er du den, der besøger allerflest museer i uge 37, vinder du syv årskort til dig og dine venner. Tag et billede eller en video på alle de museer, du besøger, og smid det på Instagram med hashtagget #7dageskultur og vælg museet, du er på, som lokation. Læs mere her www.k7k7.dk
Fonden Golden Days står bag konkurrencen. Kontaktinfo findes på: goldendays.dk/kontakt

Aktiviteter for børnefamilier

På Lemvig Museum er der gode og sjove aktiviteter for børnefamilier. Blandt andet en række aktivitetsstationer i museets udstillinger, som giver leg og samvær med afsæt udstillingernes temaer.

Skab din egen stop motion tegnefilm

Med støtte fra Nordea-fonden og Færchfonden har museet etableret et animationsværksted, hvor de besøgende selv kan lave små animationsfilm. Udgangspunktet er den kendte tegneserie Livets gang i Lidenlund, som tegneren Henning Gantriis skabte til Politiken med afsæt i barndomsbyen Lemvig. Børnefamilier, børn med bedsteforældre, unge og andre kan prøve kræfter med tegnefilmmediet på egen hånd i museets åbningstid.

Romlejren 1945-48

I starten af maj i år var det 75 år siden, at Tyskland kapitulerede og Danmark atter var frit. Men krigens følger var stadig at mærke. På Lemvigegenen blev der i tiden efter befrielsen etaberet en lejr for tyske flygtninge. Læs en lille artikel om Romlejren her.

Nedenfor kan du se tre små film, hvor museumsinspektør Inger Bjørn Knudsen svarer på spørgsmål om Romlejren:
Film 1 handler om etablering af lejren og de tyske flygtninge
Film 2 handler om hvordan lejren fungerede
Film 3 handler om hvad der blev af de tyske flygtninge efter Romlejren lukkede

Genforeningen og pandemi

I år er det 100 år siden at Sønderjylland stemte sig hjem til Danmark. Digteren Thøger Larsen skrev digtet ”Dens store vår” i anledningen af genforeningsafstemningen. I digtet fornemmer man glæden over afstemningsresultatet, men også et vemod over den spanske syge – en pandemi, som på to år havde taget livet af 50 millioner mennesker. Her kan du læse artiklen "Saa langt vort Sprog kan klinge" om digtet og dets baggrund.
Mange af Thøger Larsens digte er der gennem tiden sat en eller flere melodier til, men ikke digtet ”Den store vår”. Museets bogholder Niels Larsen, der også er konservatorieuddannet, har rådet bod på det.
Her er et link til et nodeblad og til Niels Larsens fremførelse af sangen en forårsdag i museets have.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook