Lemvig

Efterårsferie med museet

Efterårsferien står for døren og Lemvig Museum har flere sjove og anderledes aktiviteter på programmet for børnene og deres forældre eller bedsteforældre.

Din Skov – Min skov
- workshop for børn i Klosterheden
Mandag d. 18. oktober vil billedkunstneren Misja Thirslund Krenchel stå for en kreativ workshop på skovlegepladsen i Klosterheden. Børn inviteres til, sammen med deres forældre, at arbejde med fund fra skoven og indfarvet beton. Ved at lave aftryk af skovens overflader, ridse ord ind eller fæstne fundne planter, grene, blade mv. i betonen laver de små skov-tavler, der efterfølgende skal udstilles i skoven, for skovens øvrige gæster.
Workshoppen er for børn i alle aldre og deres familier og den foregår ved skovlegepladsen ved Staldhøjevej i Klosterheden i tidsrummet kl. 10–15. Det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Man kan komme og gå, som man har lyst, men afsæt cirka 2 timer og tag tøj på, som må blive beskidt.

Kulturnat på museet
Tirsdag d. 19. oktober kan man være med til at skabe en stopmotionfilm med figurer fra tegneserien Livets gang i Lidenlund. Hvert hold har 10 minutter til at lave deres lille del af filmen, inden næste hold tager over og fortsætter hvor dem før slap. Ideen er taget fra den gamle tegneleg, hvor nogen tegner et ansigt, andre tegner kroppen og de sidste tegner benene, uden at se, hvad de øvrige har gjort. Herved opstår der en overraskende og sjov figur. På samme måde vil de deltagende kun kende deres lille del af filmen og spændt skulle vente til næste dag med at se den færdige film, der afsløres på museets Facebook- og Instagramside.

Åben stopmotion-workshop
Onsdag d. 20. og torsdag d. 21. om eftermiddagen kan man få hjælp til at lave sin helt egen stopmotionfilm. Det er sjovt at lave filmen sammen med andre, så det er en god ide at tage sine venner eller familie med. Workshoppen er gratis for børn, mens de voksne skal betale entre til museet. Det kræver ikke tilmelding og man kan komme og gå, som man har lyst.
Der er også mange andre sjove aktiviteter og udstillinger på museet, som man kan kaste sig over.

Fotokonkurrence

Lemvig Museum har sammen med Hotel Lidenlund, Lemvig Folkeblad og Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme inviteret lokale og turister til at deltage i en konkurrence på instagram under hashtagget #lemvigfortaeller
Er du en af de heldige vindere, vil det blive annonceret på Lemvig Museums Instagramprofil og Facebook, samt på folkebladetlemvig.dk. Du vil desuden få direkte besked.

1. præmie – Overnatning for to på Hotel Lidenlund med morgenmad og frokost samt to billetter til Lemvig Museum
2. præmie – Gavekort på 500 kr. fra Lemvig-Thyborøn Handel og Turisme samt to billetter til Lemvig Museum
3. præmie – Familiespillet Jernkystens Helte og bogen Jernkysten samt to billetter til Lemvig Museum

Aktiviteter for børnefamilier

På Lemvig Museum er der gode og sjove aktiviteter for børnefamilier. Blandt andet en række aktivitetsstationer i museets udstillinger, som giver leg og samvær med afsæt udstillingernes temaer.

Skab din egen stop motion tegnefilm

Med støtte fra Nordea-fonden og Færchfonden har museet etableret et animationsværksted, hvor de besøgende selv kan lave små animationsfilm. Udgangspunktet er den kendte tegneserie Livets gang i Lidenlund, som tegneren Henning Gantriis skabte til Politiken med afsæt i barndomsbyen Lemvig. Børnefamilier, børn med bedsteforældre, unge og andre kan prøve kræfter med tegnefilmmediet på egen hånd i museets åbningstid.

Romlejren 1945-48

I starten af maj i år var det 75 år siden, at Tyskland kapitulerede og Danmark atter var frit. Men krigens følger var stadig at mærke. På Lemvigegenen blev der i tiden efter befrielsen etaberet en lejr for tyske flygtninge. Læs en lille artikel om Romlejren her.

Nedenfor kan du se tre små film, hvor museumsinspektør Inger Bjørn Knudsen svarer på spørgsmål om Romlejren:
Film 1 handler om etablering af lejren og de tyske flygtninge
Film 2 handler om hvordan lejren fungerede
Film 3 handler om hvad der blev af de tyske flygtninge efter Romlejren lukkede

Genforeningen og pandemi

I år er det 100 år siden at Sønderjylland stemte sig hjem til Danmark. Digteren Thøger Larsen skrev digtet ”Dens store vår” i anledningen af genforeningsafstemningen. I digtet fornemmer man glæden over afstemningsresultatet, men også et vemod over den spanske syge – en pandemi, som på to år havde taget livet af 50 millioner mennesker. Her kan du læse artiklen "Saa langt vort Sprog kan klinge" om digtet og dets baggrund.
Mange af Thøger Larsens digte er der gennem tiden sat en eller flere melodier til, men ikke digtet ”Den store vår”. Museets bogholder Niels Larsen, der også er konservatorieuddannet, har rådet bod på det.
Her er et link til et nodeblad og til Niels Larsens fremførelse af sangen en forårsdag i museets have.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook