Lemvig

Tegneseriefestival og afslutning på Gantriis-året

Igennem knapt et år har Lemvig på forskellig vis fejret 100 året for tegneren Henning Gantriis. I efterårsferien afsluttes Grantriisåret med en storstilet tegneseriefestival og afslutningsfest.
Se hele programmet for festivalen her
Se pressemeddelelsen for festivalen her

TegnefilmsWorkshop ”Bring liv i Lidenlund”
15.oktober, 16.oktober og 17.oktober på Lemvig Museum
Åben animationsworkshop hvor børn og voksne i små grupper kan skabe korte tegnefilm, hvor bl.a. Lidenlunds figurer bliver levendegjort. Workshoppen ledes af tegner og filmskaber Peter Schmidt, der er født og opvokset i Lemvig, men i dag er en del af det prisvindende animationsstudie Thumblehead i Viborg. Filmene produceres på medbragt smartphone eller tablet og vises efter aftale på Tegnefilmsfestivalen i Biohuset Lemvig senere på ugen.
Børn gratis adgang, voksne kr. 25

Gantriispris til tegneserieskaber
Med støtte fra Lemvig Kommune tildeler Lemvig Museum en Gantriispris til en ung talentfuld tegner/tegneserieskaber, der som Gantriis gjorde, tager pulsen på danskheden og på danskerne. Prisen er på kr. 10.000. Prismodtageren afsløres ved en fest d. 18. oktober på Hotel Lidenlund i Lemvig.
Kritiker ved Politiken, Søren Vinterberg, vil holde talen til prismodtageren, og Ida Gantriis vil overrække prisen. Se pressemeddelelsen her.

Byvandring på ruten "I Gantriis' fodspor"
16. oktober med start på Lemvig Museum
Tag med på guidet vandring gennem Lemvigs historiske kulturmiljøer. Her opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn.
Du kan også selv gå turen "I Gantriis' fodspor", som består af 17 udvalgte steder, som er markeret med skilte udformet som tegnerens ”gadespejl” og tegneseriestriber på facaderne. Hent folderen “I Gantriis' fodspor" her.

Kulturnat - Hvorfor er himlen blå?

På Lemvig Museum kan børn og voksne på kulturnatten d. 16. oktober blive klogere på forskellige forunderlige fænomener i et aktivt læringsværksted. Er du nysgerrig – så kom og vær med!
Foregrå på Lemvig Museum mellem kl. 18.30-21.00.
Hent Kulturnatsprogram og kort her

Udstilling - tegneren Henning Gantriis 100 år

Lemvig Museum har denne sommer en særudstilling om tegneren Henning Gantriis, der bl.a. tegnede den kendte tegneseriestribe "Livets gang I Lidenlund". Henning Gantriis blev født i Lemvig i 1918 og døde i 1989. Inspireret af sin barndomsby skabte han den kendte tegneseriestribe, som siden 1953 har været bragt i en række aviser. Ud over denne elskede stribe, tegnede han til en række satire- og ugeblade, både i Danmark og i udlandet. Udstillingen viser eksempler på hans store og bredtfavnende produktion og fortæller om de inspirationskilder, der lå til grund.

På tur med Larsen og Larsen i Lemvig - Kunsttur for grupper

I samarbejde med Museet for Religiøs Kunst har Lemvig Museum lavet en pakke, som tilbydes grupper på 10 - 25 personer. Besøg digteren Thøger Larsen på Lemvig Museum og kunstneren Johannes Larsen på Museet for Religiøs Kunst. Læs mere her
Bestilling ved henvendelse til Museet for Religiøs Kunst på info@mfrk.dk eller 97810371.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook

Sommersang Konkurrence 2017

Se hvem der vandt