Lemvig

Åbning af særudstillingen "Trækfuglevej" 15. juni

I forbindelse med den regionale kulturfestival ”Genopdag” viser Lemvig Museum særudstillingen
Trækfuglevej. Udstillingen er skabt af fotografen Kirsten Klein og kunstneren Steen Folmer Jensen i samarbejde med Lemvig Museum. Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen har i to omgange boet og arbejdet på refugiet San Cataldo i Italien, hvor også digteren Thøger Larsen og hans kone Thyra Larsen rejste i 1925 og i 1927. Thøger Larsens digtsamling Søndengalm (1926) og til dels også den sidste samling Trækfuglevej (1927) er blevet til på baggrund af disse rejser. I udstillingen sammenstilles Kirsten Kleins fotografier og Steen Folmers Jensens skitser fra San Cataldo med digte og citater fra Thøger Larsens rejser.
Udstillingen åbner lørdag d. 15. juni med et kulturarrangement i museets have. Her vil være taler, digtoplæsning, musik samt uropførelse af sange på baggrund af Thøger Larsens digte fra San Cataldo. Arrangementet er gratis men kræver tilmelding til bogholderi@lemvigmuseum.dk eller tlf. 97820025. Det er muligt at bestille en tapasmenu. Se program og menu her.

Familiespil "Jernkystens Helte" - om strandinger og redningsvæsen

Lemvig Museum har sammen med spiludviklingsfirmaet Edulution Games udviklet Jernkystens helte - et spil, hvor deltagerne er besætningen ombord på en redningsbåd. I fællesskab kæmper de mod havet for at redde nødstedte søfolk i forskellige dramatiske historiske scenarier. Man skal ud til skibet, redde besætningen og tilbage til kysten for at vinde, men meget kan gå galt undervejs!
Spillet kommer i en handy boks, med spilkort, terninger og vejledning. Det kan købes på Lemvig Museum, Lemvig Boghandel og på museer og attraktioner langs Vestkysten. Pris: 125,-
Det er ligeledes udkommet en tysk version af spillet ”Die Helden der Eisenküste”.

Ruten "I Gantriis' fodspor"

Tag på en vandring gennem Lemvigs historiske kulturmiljøer. Her opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. "I Gantriis' fodspor" består af 17 udvalgte steder, som er markeret med skilte udformet som tegnerens ”gadespejl” og tegneseriestriber på facaderne. Hent folderen “I Gantriis' fodspor" her.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook

Sommersang Konkurrence 2017

Se hvem der vandt