Lemvig

Vis os din skat fra havets bund!
13. maj kl. 13-16 på Strandingsmuseum St. George i Thorsminde

Har du en eller flere skatte fra havets bund, som du gerne vil vise frem og fortælle om, eller måske gerne vil vide, hvad er for noget? Så tag dem med til Strandingsmuseum St. George søndag den 13. maj. Et panel af fagfolk fra Strandingsmuseum St. George, Lemvig Museum og Ringkøbing-Skjern Museum vil sidde parat for at se og høre om din skat. Strandingsmuseum St. George har endvidere inviteret Commander John Bingeman, en af verdens førende eksperter i britiske krigsskibe fra 1700-og 1800-tallet til at sidde med i panelet.

På museerne langs vestkysten får vi ofte henvendelser fra folk, der har arvet, købt eller fundet genstande, som stammer fra strandede skibe, og som ejerne gerne vil vise os eller have noget at vide om. Det kan være skibsdele, der er drevet i land, møbler, der er solgt på en strandingsauktion, fine kopper, der er skænket af en taknemmelig sømand, mønter eller måske oldsager, der er skyllet op fra forhistoriske bopladser. Fagfolkene på museerne er meget interesserede i at indsamle viden om de ting og sager fra havets bund, der ligger på hylder og i skuffer i private hjem, og som alle kan fortælle en historie. Derfor inviterer Lemvig Museum, Ringkøbing-Skjern Museum og Strandingsmuseum St. George til åbent hus, hvor du kan komme og vise os og fortælle om din skat fra havet. De tre museer arbejder sammen om at indsamle og formidle viden om strandinger, redningsvæsen og kystkultur i projekt ”Jernkysten” (www.jernkysten.dk)

Efterlysning
Lemvig Museum er særligt interesseret i ting fra den russiske orlogsfregat Alexander Nevskij, fordi museet i forbindelse med 150 året for fregattens forlis vil lave en udstilling med fokus på historierne bag nogle af de ting fra skibet, som fortsat findes i privat eje. Museet ønsker at indsamle historier om og fotos af disse ting, til brug for udstillingen. Så hvis du har noget liggende derhjemme, som stammer fra det russiske orlogsskib, så tag det med!

Arrangementet foregår søndag den 13. maj kl. 13-16 på Strandingsmuseum St, George, Vesterhavsgade 1E i Thorsminde.

Se hele pressemeddelelsen om arrangementet.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook

Sommersang Konkurrence 2017

Se hvem der vandt