Lemvig

Fotokonkurrence - Tag sommerens bedste billede og vind flotte præmier

Lemvig Museum inviterer sammen med Hotel Lidenlund, Lemvig Folkeblad og Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme alle lokale og turister til at deltage i en konkurrence på instagram. Vi opfordrer dig til at dele historier om Lemvig by gennem dit kamera og smartphone. Gå på jagt efter BILLEDET, der fortæller om Lemvig i sommeren 2021. Del det under hashtagget #lemvigfortaeller
Konkurrencen er udskrevet i anledning af udstillingen LEMVIG FORTÆLLER. Udstillingen kan ses frem til 31. august. Fotokonkurrencen løber i samme periode. Herefter udvælges de ti bedste, som der efterfølgende vil være en åben afstemning om via Lemvig Folkeblads hjemmeside.
Vilkår: For at deltage i konkurrencen skal du bruge ovenstående hashtag og følge både Lemvig Museum og Hotel Lidenlund på Instagram. Du kan bruge hashtagget på så mange billeder, du vil frem til og med 31. august 2021. Du skal have en åben profil på instagram, for at vi kan se dine billeder og måske udvælge et af dem som vinder. Ved deltagelse under #lemvigfortæller giver du lov til, at dit billede bliver bragt på sociale medier, aviser mv. uden beregning.
Er du en af de heldige vindere, vil det blive annonceret på Lemvig Museums Instagramprofil og Facebook, samt på folkebladetlemvig.dk. Du vil desuden få direkte besked.

1. præmie – Overnatning for to på Hotel Lidenlund med morgenmad og frokost samt to billetter til Lemvig Museum
2. præmie – Gavekort på 500 kr. fra Lemvig-Thyborøn Handel og Turisme samt to billetter til Lemvig Museum
3. præmie – Familiespillet Jernkystens Helte og bogen Jernkysten samt to billetter til Lemvig Museum

Aktiviteter for børnefamilier

Lemvig Museum har de senere år lagt kræfter i at skabe gode aktiviteter for børnefamilier på Lemvig Museum. Blandt andet med en række aktivitetsstationer i museets udstillinger, som giver leg og samvær med afsæt udstillingernes temaer. De er gratis for museets gæster.

Skab din egen Lidenlund-tegnefilm

Op til sommerferien åbner Lemvig Museum en ny aktivitet, der sikkert vil vække stor interesse. Med støtte fra Nordea-fonden og Færchfonden etablerer museet et animationsværksted, hvor de besøgende selv kan lave små animationsfilm. Udgangspunktet er den kendte tegneserie Livets gang i Lidenlund, som tegneren Henning Gantriis skabte til Politiken med afsæt i barndomsbyen Lemvig. Hver mandag i skolernes sommerferie kan børnefamilier, børn med bedsteforældre, unge og andre grupper tilmelde sig en tre timers workshop – enten formiddag eller eftermiddag. Workshoppen ledes af lærere fra Animationsskolen i Viborg. Her bliver de vejledt i at skabe deres egen lille tegnefilm. Workshoppen koster 50 kr. pr. deltager.
Workshop alle mandage i uge 26 – 31: kl. 9 – 12 eller kl. 13 – 16.
Der er også mulighed for at prøve kræfter med tegnefilmmediet på egen hånd øvrige dage i museets åbningstid.

Lidenlund i børnehøjde

Hver onsdag i skolernes sommerferie kan børnefamilier komme på byvandring med en af museets guider. Turen går gennem to byer på én gang – Lemvig og Lidenlund. Undervejs er der små oplevelser og opgaver, der skal løses af familien i fællesskab. Turen starter og slutter på Lemvig Museum, hvor de voksne får smagsprøve på den lokalt bryggede Lidenlund Lager, mens børnene får en anden forfriskning. Arrangementet koster 50 kr. inkl. forfriskning og entre til Lemvig Museum.

Romlejren 1945-48

I starten af maj i år er det 75 år siden, at Tyskland kapitulerede og Danmark atter var frit. Men krigens følger var stadig at mærke. På Lemvigegenen blev der i tiden efter befrielsen etaberet en lejr for tyske flygtninge. Læs en lille artikel om Romlejren her.

Nedenfor kan du se tre små film, hvor museumsinspektør Inger Bjørn Knudsen svarer på spørgsmål om Romlejren:
Film 1 handler om etablering af lejren og de tyske flygtninge
Film 2 handler om hvordan lejren fungerede
Film 3 handler om hvad der blev af de tyske flygtninge efter Romlejren lukkede

Genforeningen og pandemi

I år er det 100 år siden at Sønderjylland stemte sig hjem til Danmark. Digteren Thøger Larsen skrev digtet ”Dens store vår” i anledningen af genforeningsafstemningen. I digtet fornemmer man glæden over afstemningsresultatet, men også et vemod over den spanske syge – en pandemi, som på to år havde taget livet af 50 millioner mennesker. Her kan du læse artiklen "Saa langt vort Sprog kan klinge" om digtet og dets baggrund.
Mange af Thøger Larsens digte er der gennem tiden sat en eller flere melodier til, men ikke digtet ”Den store vår”. Museets bogholder Niels Larsen, der også er konservatorieuddannet, har rådet bod på det.
Her er et link til et nodeblad og til Niels Larsens fremførelse af sangen en forårsdag i museets have.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook