Lemvig

Lemvig Museum udskriver en landsdækkende sommersang-konkurrence

”Du danske sommer jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig” skrev digteren Thøger Larsen for næsten 100 år siden i en af Danmarks mest kendte sommersange. Med konkurrencen vil vi gerne hylde den danske sommer og sommerens store digter Thøger Larsen. Vi vil desuden gerne skabe opmærksomhed om fællessangen og den danske sangtradition. Den rummer uvurderlige skatte, men skal også plejes og gødes med nye sange. Thøger Larsen skrev nogle af de mest elskede sange i Danmark. I hans ånd vil vi gerne bruge det som muld, vækstlag og grobund for udvikling af nye talenter.

Alle, både professionelle og amatører opfordres til at give deres bud på ”den danske sommers sang”. Sangen kan enten afleveres som en færdig sang med melodi eller et sangbart digt. Sidste frist for indsendelse til Lemvig Museum er d. 15. april 2017. Herefter træder dommerkomiteen sammen og udvælger de tre vinder.
Læs meget mere om konkurrencen og præmierne her.
Læs mere om vilkår for indsendelse og præmier her

Lyt også til P1 Eftermiddag, hvor Lars Mathiensen fra Lemvig museum fortæller om konkurrencen.

D. 2. juni kåres vinderne ved et stort sangstævne i Lemvig Museums have. Det bliver en ”sangens festdag”, der hilser sommeren velkommen.

TIME, SITE & LORE - særudstilling 11. april - 6. maj.

International videokunst i krydsfeltet mellem museumsfaglig viden og lokal overlevering.
Et samarbejde mellem 4 kulturhistoriske museer, 5 midt- og vestjyske lokaliteter, 5 internationale billedkunstnere og foreningen ET4U. Museerne har udvalgt genstande og historier i deres samlinger og ET4U har ’parret’ kunstnerne med hver én historie. På Lemvig Museum har vi valgt historien om en poesibog fra den tyske flygtningelejr i Rom. Med denne og andre genstande fra lejren har billedkunstneren Sadik Kwaish Al Fraji fra Irak, nu bosat i Holland arbejdet. Han er uddannet på Institute of Fine Arts i Baghdad og på Constantijn Huygens i Holland. Læs hele pressemeddelelsen.

Oplev Jernkysten

Folder med forslag til besøgssteder, så du selv kan lave en rute til din egen Jernkysten-tur.
I århundreder var den jyske vestkyst frygtet af søfolk: Havet var barsk i stormvejr, uberegnelige strømforhold kunne let føre et skib på katastrofekurs. Derfor blev denne del af den jyske vestkyst kaldt JERNKYSTEN.
Nu har du mulighed for at opleve Jernkysten på tætteste hold. Med hjælp fra denne folder og app’en Jernkysten, kan du selv udforske området fra Thyborøn til Hvide Sande. Kør ud til de steder, hvor forlisene skete. Få dramatiske strandingshistorier og detaljerede fortællinger om skibsforlis og redningsaktioner. Oplev også hvordan en moderne redningsstation og redningsbåd fungerer idag.
Rigtig god tur! Folderen OPLEV JERNKYSTEN (pdf)