Lemvig

Jyttes jul - En julekalender fra 1940’erne

Snart bliver det december og tid for en god kalenderhistorie. Lemvig Museum udgiver i år en julekalender for både børn og voksne – bogen Jyttes Jul.
I den anledning vil Lemvig Museum gerne inviterer til bogreception onsdag d. 6. nov. Kl. 16.30 – 17.30, hvor man bl.a. kan møde forfatteren, få bogen signeret og få lidt mundgodt.
Jytte Nielsen fortæller i bogen om sin barndoms jul i 40’erne på landet ved Gudum og Nr. Nissum. Bogen er opbygget som en julekalender, hvor man dag for dag får fortællingen om de mange gøremål, der skulle klares som forberedelse til julen. Når der er tid til det, kan bogens daglige fortælling suppleres med en anden hyggelig fælles aktivitet.
Jyttes Jul koster 100 kr. og kan købes på eller ved henvendelse til Lemvig Museum eller den lokale boghandel. Medlemmer af museets støtteforening får et eksemplar i ”julegave”.

Familiespil "Jernkystens Helte" - om strandinger og redningsvæsen

Lemvig Museum har sammen med spiludviklingsfirmaet Edulution Games udviklet Jernkystens helte - et spil, hvor deltagerne er besætningen ombord på en redningsbåd. I fællesskab kæmper de mod havet for at redde nødstedte søfolk i forskellige dramatiske historiske scenarier. Man skal ud til skibet, redde besætningen og tilbage til kysten for at vinde, men meget kan gå galt undervejs!
Spillet kommer i en handy boks, med spilkort, terninger og vejledning. Det kan købes på Lemvig Museum, Lemvig Boghandel og på museer og attraktioner langs Vestkysten. Pris: 125,-
Det er ligeledes udkommet en tysk version af spillet ”Die Helden der Eisenküste”.

Ruten "I Gantriis' fodspor"

Tag på en vandring gennem Lemvigs historiske kulturmiljøer. Her opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. "I Gantriis' fodspor" består af 17 udvalgte steder, som er markeret med skilte udformet som tegnerens ”gadespejl” og tegneseriestriber på facaderne. Hent folderen “I Gantriis' fodspor" her.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook

Sommersang Konkurrence 2017

Se hvem der vandt