Lemvig

Byvandring i Gantriis' fodspor

Onsdag d. 11. juli, 18. juli, 25. juli, 1. august og 8. august kl. 10.30 – 12.00

Hver onsdag i sommerferien arrangerer Lemvig Museum byvandring i tegneren Henning Gantriis' fodspor. Det er en tur for hele familien, der følger en del af den nyligt indviede Lidenlundrute rundt i byen. Undervejs vil museets guide fortælle om livets gang i både Lidenlund og Lemvig. Vi vil se de bygninger og områder, som Gantriis brugte i sine striber, og vi vil høre om bl.a. doktor Bramsig, redaktør Ansatz og pastor Swolm. Måske finder vi frem til Café Perlen og kan smage en Liden Pils?
Turen starter og slutter på Lemvig Museum, hvor man kan se udstillingerne om Livets gang i Lidenlund og Henning Gantriis.
Mødested: Lemvig Museum.
Pris 50 kr. inkl. entre til museet og smagsprøve på ”Lidenlund Lager” fra Nr. Nissum Håndbryg.
Børn under 18 gratis ifølge med voksne.

Ruten ”I Gantriis' fodspor”

- er en spændende vandring gennem Lemvigs historiske kulturmiljøer. Her opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. Ruten består af 17 udvalgte steder, som er markeret med skilte udformet som tegnerens ”gadespejl” og tegneseriestriber på facaderne. Hent folderen “I Gantriis' fodspor" her.

Tegneren Henning Gantriis 100 år

Lemvig Museum har denne sommer en særudstilling om tegneren Henning Gantriis, der bl.a. tegnede den kendte tegneseriestribe "Livets gang I Lidenlund". Henning Gantriis blev født i Lemvig i 1918 og døde i 1989. Inspireret af sin barndomsby skabte han den kendte tegneseriestribe, som siden 1953 har været bragt i en række aviser. Ud over denne elskede stribe, tegnede han til en række satire- og ugeblade, både i Danmark og i udlandet. Udstillingen viser eksempler på hans store og bredtfavnende produktion og fortæller om de inspirationskilder, der lå til grund.

Lemvig Museum efterlyser ting, der stammer fra fregatten Alexander Nevskij

Den 25. september 2018 er det 150 år siden, at den store russiske orlogsfregat Alexander Nevskij strandede udfor Harboøre Tange med 724 mand ombord, heriblandt Zar Alexander II’s søn Storfyrst Alexej. Fem besætningsmedlemmer omkom, mens 719 blev reddet i land ved kystboernes hjælp.
I forbindelse med 150 året for Alexander Nevskijs forlis, vil Lemvig Museum lave en udstilling med fokus på de ting fra skibet, som fortsat findes i privat eje. Museet ønsker at indsamle historierne om og fotos af disse ting til brug for udstillingen. Udstillingen vil blive åbnet på Kystcentret i Thyborøn i forbindelse med markeringen af 150 årsdagen. Hvis man har inventar fra Alexander Nevskij kan Lemvig Museum kontaktes på tlf. 97820025 eller lemvigmuseum@post.tele.dk

Læs hele pressemeddelelsen her.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook

Sommersang Konkurrence 2017

Se hvem der vandt